Ładowanie ...
Polityka newsletter
Informujemy, iż administratorem Twoich danych osobowych które zostały podane podczas rejestracji jest FSE FABRYKA SAMOCHODÓW ELEKTRYCZNYCH Sp. z o. o. (ul. Sarni Stok 93, 43-300 Bielsko-Biała - dalej: FSE). Informujemy, że:
  • Dane osobowe będą przetwarzane przez FSE w celu przesłania Ci naszego newslettera na wskazany przez Ciebie adres e-mail, na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a) RODO.
  • Dane osobowe będą przetwarzane do czasu cofnięcia zgody.
  • Masz prawo dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.
  • Ponadto, przysługuje Ci prawo do cofnięcia wyrażonej zgody w dowolnym momencie. Powyższe nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie wyrażonej zgody przed jej cofnięciem.
  • W sprawach ochrony danych osobowych możesz kontaktować się z nami drogą mailową na adres: biuro@fs-e.pl bądź listownie kierując korespondencję na adres: ul. Sarni Stok 93, 43-300 Bielsko-Biała.
  • Odbiorcami danych są: agencje reklamowe/marketingowe świadczące usługi na rzecz FSE, dostawca serwera, podmioty świadczące usługi wsparcia technicznego dla oprogramowania w którym przechowywane są dane osobowe.
  • Dodatkowo, przysługuje Ci prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (adres: ul. Stawki 2, 00- 193 Warszawa), gdy uznasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO.
  • Podanie danych jest dobrowolne, ale konieczne w celu przesyłania Ci naszego newslettera.
Polityka prywatności
I. Wstęp


Niniejsza Polityka prywatności opisuje charakter, zakres i cel gromadzenia i wykorzystania przez nas (tj. FSE FABRYKA SAMOCHODÓW ELEKTRYCZNYCH Sp. z o. o., ul. Sarni Stok 93, 43-300 Bielsko-Biała - dalej również jako: Spółka) Twoich danych w związku z odwiedzaniem naszej strony internetowej.
Na naszą stronę internetową można wchodzić bez podawania swoich danych osobowych. W przypadku każdego wywołania strony internetowej serwer zapisuje automatycznie jedynie tzw. logi serwera, Twój adres IP, datę i godzinę wywołania, ilość przesyłanych danych i składającego zapytanie dostawcę usług internetowych (dane dostępowe) oraz dokumentuje wywołanie strony. Dane te są analizowane wyłącznie w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania strony.


II. Cookies


Aby uatrakcyjnić naszą stronę internetową, stosujemy na naszych stronach tzw. pliki Cookies. Służy to ochronie naszego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na optymalnej prezentacji naszej firmy. Dane zawarte w Cookies nie pozwalają na bezpośrednią identyfikację osoby fizycznej. Pozwalają zidentyfikować jedynie urządzenie, z którego korzystasz.
Cookies są małymi plikami tekstowymi, które są automatycznie zapisywane na Twoim urządzeniu końcowym. Niektóre używane przez nas Cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tzn. po jej zamknięciu (tzw. Cookies sesyjne). Inne Cookies są zachowywane na Twoim urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie Twojej przeglądarki przy kolejnym wejściu na stronę (trwałe Cookies).
Jeżeli nie chcesz, aby jakiekolwiek Cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu, możesz to zmienić w ustawieniach Twojej przeglądarki internetowej. Możesz też usunąć w całości dane zapisane w postaci Cookies.
Czas przechowywania podany jest w ustawieniach Cookies Twojej przeglądarki internetowej. Przeglądarkę można skonfigurować w ten sposób, aby otrzymywać informację o stosowaniu Cookies i mieć możliwość decydowania o ich akceptacji lub odrzuceniu w określonych przypadkach lub całkowicie. Więcej informacji na temat zarządzania ustawieniami Cookies przez poszczególne przeglądarki znajdziesz pod następującymi linkami:
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Safari: https://support.apple.com/pl-pl/HT201265
Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647
Firefox: https://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek
Opera: https://help.opera.com/pl/latest/web-preferences/#cookies


III. Google Analytics


Nasza strona internetowa używa Google Analytics - narzędzia do analityki internetowej firmy Google Inc. (www.google.com). Sluży to ochronie naszego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na optymalnej prezentacji naszej firmy. Google Analytics korzysta z metod, które umożliwiają analizę korzystania przez Ciebie ze strony internetowej jak na przykład poprzez pliki Cookies. Automatycznie zgromadzone informacje dotyczące korzystania przez Ciebie z niniejszej strony internetowej są przekazywane z reguły do serwera Google w Stanach Zjednoczonych i tam przechowywane.
Zanonimizowany adres IP przekazany przez Twoją przeglądarkę w ramach Google Analytics co do zasady nie jest łączony z innymi danymi Google.
Możesz zapobiec rejestrowaniu zgromadzonych przez pliki Cookies danych dotyczących korzystania przez Ciebie z naszej strony internetowej (w tym adresu IP) przez Google, jak również przetwarzaniu tych danych przez Google, jeśli pobiorzesz i zainstalujesz wtyczkę do przeglądarki znajdującą się pod linkiem: //tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl


IV. Remarketing


Z pomocą Google Adwords promujemy naszą stronę internetową w wynikach wyszukiwania oraz na stronach osób trzecich. W tym celu przy okazji odwiedzin naszej strony internetowej automatycznie pozostawiany jest w urządzeniu każdego odwiedzającego tzw. plik Remarketing Cookie firmy Google, który z pomocą pseudonimowego identyfikatora (ID) oraz na podstawie odwiedzanych przez Ciebie stron umożliwia wyświetlanie reklam opartych na zainteresowaniach. Służy to ochronie naszego prawnie uzasadnionego interesu, polegającego na optymalnym działaniu naszej strony internetowej na rynku.
Dalsze przetwarzanie danych ma miejsce tylko wtedy, gdy wyraziłeś zgodę wobec Google na łączenie historii przeglądania i użycia aplikacji z Twoim kontem oraz wykorzystanie informacji z Twojego konta Google do personalizowania reklam, które wyświetlane są na stronach internetowych. Jeśli w takim przypadku będziesz zalogowany podczas wizyty na naszej stronie internetowej w serwisie Google, Google wykorzysta Twoje dane razem z danymi Google Analytics w celu stworzenia i zdefiniowania list grup docelowych dla celów remarketingu na różnych urządzeniach. Usługa Google AdWords Remarketing stanowi ofertę Google LLC (www.google.pl).


V. Wtyczki portali społecznościowych


Na naszej stronie internetowej używane są tzw. wtyczki społecznościowe („wtyczki“) serwisów społecznościowych. Wyświetlając naszą stronę internetową, zawierającą taką wtyczkę, Twoja przeglądarka nawiąże bezpośrednie połączenie z serwerami Facebook, Twitter lub Instagram. Zawartość wtyczki jest przekazywana przez danego usługodawcę bezpośrednio do Twojej przeglądarki i integrowana z stroną.
Dzięki tej integracji usługodawcy otrzymują informację, że Twoja przeglądarka wyświetliła naszą stronę, nawet jeśli nie posiadasz profilu u danego usługodawcy czy nie jesteś u niego akurat zalogowany. Taka informacja (wraz z Twoim adresem IP) jest przez Twoją przeglądarkę przesyłana bezpośrednio do serwera danego usługodawcy (niektóre serwery znjadują się w USA) i tam przechowywana. Jeśli zalogowałeś się do jednego z serwisów społecznościowych, to usługodawca ten będzie mógł bezpośrednio przyporządkować wizytę na naszej stronie do Twojego profilu w danym serwisie społecznościowym. Jeśli użyjesz danej wtyczki, np. klikniesz na przycisk „Lubię to” lub przycisk „Udostępnij”, to odpowiednia informacja zostanie również przesłana bezpośrednio na serwer danego usługodawcy i tam zachowana. Informacje te zostaną poza tym opublikowane w danym serwisie społecznościowym i ukażą się osobom dodanym jako Twoje kontakty.
Cel i zakres gromadzenia danych oraz ich dalszego przetwarzania i wykorzystania przez usługodawców i możliwość dokonania ustawień zapewniających ochronę prywatności zostały opisane w politykach prywatności usługodawców:
http://www.facebook.com/policy.php
http://twitter.com/privacy
http://help.instagram.com/155833707900388

Jeśli nie chcesz, aby serwisy społecznościowe przyporządkowywały dane zebrane w trakcie odwiedzin na naszej stronie internetowej bezpośrednio Twojemu profilowi w danym serwisie, to przed wizytą na naszej stronie musisz się wylogować z tego serwisu. Możesz również całkowicie uniemożliwić załadowanie na stronie wtyczek stosując odpowiednie rozszerzenia dla swojej przeglądarki.


VI. Newsletter


Spółka świadczy drogą elektroniczną usługę polegającą na przesyłaniu informacji handlowej w szczególności dotyczącej oferty produktów i świadczonych usług w formie listu elektronicznego za pośrednictwem poczty elektronicznej na podany przez Ciebie adres poczty elektronicznej („Newsletter”).
Udostępniony adres poczty elektronicznej przetwarzany będzie przez nas w celach otrzymywania przez Ciebie Newslettera zawierajacego treści informacyjne, promocyjne lub reklamowe nas dotyczące.
Klauzula informacyjna odnośnie przetawrzania Twoich danych osobowych w ramach usługi Newslettera jest dostępna w sekcji naszej strony internetowej gdzie znajduje się formularz służący zapisowi na Newsletter.